uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Поради водіям: якщо замерзли замки та двері авто
    27 Січня 2022

    Замерзлі замки та двері авто – цим неприємним сюрпризом зима дивує доволі регулярно, особливо зранку, коли поспішаєш на роботу. Та коли все замерзло, краще не поспішати, аби не пошкодити ручки чи герметичний шар.

    Найефективніший, найбезпечніший і найпростіший спосіб відкривання замерзлих замків – це спеціальний брелок-розморожувач або спеціальний аерозоль.

    Також можна скористатися розчином на основі спирту. Це може бути і міцний алкоголь, головне – без цукру та сиропів.

    Ще можна спробувати нагріти ключ запальничкою або сірниками – це допоможе розтопити замерзлу воду всередині замка. Але слід бути дуже обережним, щоб не пошкодити пластикові елементи ключа, особливо, якщо в ключ вбудований чіп.

    Найгірша порада – залити в замок гарячу воду, бо це гарантовано призведе до повторного замерзання механізму.

    Якщо замки в машині замерзають регулярно, постарайтеся їх просушити. Для цього потрібно на кілька годин поставити автомобіль в теплий бокс або на підземну стоянку, і почекати поки вся волога випарується.

    Якщо ж примерзли двері – натисніть на них декілька разів (не «на себе», а «від себе»), щоб зламати лід.

    Щоб двері машини не примерзали, наприклад, після миття, гумки ущільнювача необхідно витерти насухо і змастити водовідштовхувальним засобом. А коли будете очищати машину від снігу – не забудьте пройтися щіткою по водійських дверцятах зверху і знизу, щоб уникнути потрапляння снігу всередину, а, отже, і примерзання дверей.

    Бажаємо, щоб примхи погоди не заважали вам на ваших маршрутах!

    Дотримуйтеся ПДД та заправляйте тільки якісне пальне!