uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    👨‍👩‍👧‍👦 Як ужитися з великою кількістю людей в одному приміщенні?
    02 Квітня 2022

    Кожна людина має право на особистий простір. Але у реаліях воєнного часу багатьом доводиться жити з великою кількістю родичів або навіть незнайомців в одній квартирі або кімнаті, щоб забезпечити безпеку життя собі та своїй сім’ї.

    Пам’ятайте!  Разом ми почуваємось більш захищеними.

    Пропонуємо рекомендації від психологів, як обійти складнощі з комунікацією при спільному проживанні:

    ✨ Лояльно ставимося до недоліків інших. Пробачаємо їх, дивимося крізь пальці, не помічаємо, не критикуємо. Ігноруємо негативні риси та слабкості співмешканців. Зосереджуємо увагу на гарних якостях одне одного, хвалимо, кажемо добрі слова.
    ✨ Проявляємо турботу. Коли кожен намагається зробити щось для тих, хто поряд, — це унеможливлює конфлікти та непорозуміння.
    ✨ Бути корисним. Зайняти руки, робити те, що вмієш, або що виходить. Хтось готує їсти, хтось організовує необхідні закупівлі, хтось прибирає, хтось доглядає і розважає дітей.
    ✨ Режим життя. Намагайтеся розробити режим, який би влаштовував кожного. Добре, коли всі живуть за спільним узгодженим розкладом в унісон одне з одним.
    ✨ Особистий простір. Важливо, щоб кожен мешканець мав свій власний, хоч і невеликий, особистий простір: окрему кімнату, окреме ліжко, окремий куточок. Це місце, де за необхідності можна побути на умовній самоті, коли є відчуття «не чую, не бачу, не розмовляю». У цей момент людину треба залишити в спокої.
    ✨ Розмовляти та слухати одне одного. Важливо розповідати про свої почуття і переживання та давати змогу iншим висловитись.
    ✨ Не соромитись своїх емоцій та з розумінням ставитися до емоцій інших мешканців. Негатив переводьте у позитив.

    У єдності – наша сила! Разом – до Перемоги! 💙💛