uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    29 січня – день народження автомобіля
    29 Січня 2022

    29 січня вважається днем народження автомобіля.

    Самохідні екіпажі вигадали ще 300 років тому: на паровій тязі, і навіть на електричній. Але вони залишалися експериментальними моделями і не мали практичного застосування.

    Перший автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння був запатентований 29 січня 1886 року німецьким конструктором Карлом Бенцом.

    У машини Бенца були майже всі складові, як у сучасному автомобілі:

    • бензиновий двигун з іскровим запалюванням;
    • трансмісія зі зчепленням;
    • гальма;
    • м’яка підвіска коліс.

    Єдиним нюансом було те, що перший автомобіль був триколісний, тому що Карл Бенц не придумав, як синхронно повертати парою керованих коліс.

    Цікавий факт: 5 серпня 1888 дружина Карла, Берта, без відома чоловіка взяла автомобіль і здійснила поїздку з дітьми, щоб відвідати свою матінку. За день вона здолала 106 км, купуючи кілька разів бензин, який продавався на той час в аптеках як засіб для чищення.

    Через фінансову кризу в Німеччині в 1926 році компанія Бенца об’єдналася з компанією Daimler, утворивши концерн Daimler-Benz (нині Daimler AG). Всі моделі були перейменовані: вони стали називатися “Mercedes-Benz”

    Так почалася історія автобренду Mercedes-Benz.

    І цією історію ми започатковуємо рубрику про історію автобрендів, у якій ми розповідатимемо цікаві факти про автомобілі та їх винахідників.

    Слідкуйте за нашими новинами!