uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Алгоритм дій при заправці неякісним пальним
    01 Липня 2021

    Заправили неякісне пальне? Так, на жаль, таке може статися. Двигун починає дивно себе поводити, на центральному табло з’явилась позначка check engine, а рух стає ускладненим та імпульсивним. Що треба робити в такому разі?

    – Зупинитися та викликати евакуатор до станції техобслуговування. Якщо такої можливості немає, ввімкнути аварійку та рухатися з мінімальною швидкістю до СТО.

    – На СТО треба отримати висновок експерта про причину несправності авто – він буде вашим додатковим до чеку з АЗС документом щодо претензії на АЗС.

    – Якщо експерт визначив, що автомобіль зламався через неякісний бензин, продавець повинен провести експертизу палива за власний рахунок.

    – Якщо експертиза палива показала, що паливо виявилося неякісним, то скласти письмову заяву щодо АЗС вимогою відшкодувати завдані збитки на підставі експертизи та касового чеку.

    – Якщо АЗС відмовляє в компенсації – звернутися до Держпродспоживслужби або до суду.

    До претензії треба додати:
    – наряд-замовлення СТО щодо ремонту автомобіля;
    – акт приймання-передачі автомобіля, його складових для надання послуг з техобслуговування і ремонту автомобіля та його запчастин;
    – гарантійний талон автомобіля, його запчастин;
    – розрахунковий документ про сплату за виконанні роботи і надані послуги.

    Бажаємо, щоб цей перелік ніколи вам не знадобився.

    Завжди зберігайте касові чеки протягом поїздки. Та обирайте якісне пальне від надійного постачальника, наприклад, таке як Shebel.