uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Час змінити літню гуму на зимову
    09 Листопада 2021

    Синоптики обіцяють похолодання, дорога від самого ранку почне вислизати з-під керма і всі СТО заповняться вщент. Тому варто поспішити замінити літню гуму на зимову.

    Які шини обрати?

    • Шиповані. Їхня головна «фішка» в міцному зчепленні та швидшому гальмуванні на ожеледиці. Але на наших дорогах ожеледиці майже невластиві, тому всі переваги шипів перетворяться на мінуси: гальмування збільшиться, ковзання не уникнути. До того ж, шипована гума може відстрілювати в інші машини.
    • Фрикційні. Ідеально пасуватимуть зимовим українським дорогам, вологим та подеколи засніженим. Вони доступніші за шиповані, але під час ожеледі з ними незручно.
    • Всесезонні. Їх зазвичай не люблять, бо користь від всесезонних є лише навесні та восени. Влітку вони слугують набагато гірше літніх, взимку – набагато гірше зимових. Та якщо у вас немає можливості ставити нові шини щосезону, варто спробувати й всесезонний варіант.

    І пам’ятайте – замінювати шини варто одразу всі, а не лише передню пару. Це запорука безпеки на дорозі. Недарма ж інші країни регулюють це питання законодавчо.