uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Заправляємо гігантів: підіймач Mercedes Benz Arocs ПКС-7
    02 Липня 2021

    Пальне Šhebel використовують для заправки не тільки звичайного легкового чи вантажного автотранспорту, але й для потужної та вибагливої спецтехніки.

    У рубриці «Заправляємо гігантів» ми познайомимо вас з незвичайними автомобілями, які допомагають у видобутку газу та вражають своїм функціоналом, розмірами та апетитом у споживанні пального.

    Відомий автоексперт, ведучий каналу Big Test Сергій Волощенко провів серію тест-драйвів «гігантів видобутку» та розповів, як це – сидіти за кермом таких велетнів.

    Перше відео – про каротажний самохідний підіймач ПКС-7 на базі Mercedes Benz Arocs. Його використовують для проведення геофізичних досліджень і робіт у свердловинах. Глибина дослідження свердловин цим підіймачем може досягати 7 000 м, що, власне, й означає цифра «7» у його назві.

    Підіймач обладнаний спеціальною лебідкою з геофізичним кабелем, за допомогою якого до свердловини спускають геофізичні свердловинні прилади та перфораційні системи для пошуків нафти та газу. Керування свердловинними приладами відбувається за допомогою новітньої комп’ютеризованої станції, що розміщена на базі каротажного підіймача. Геофізичну лебідку обладнано гідравлічною системою керування, що знижує ризики виникнення аварійних ситуацій під час проведення геофізичних досліджень і робіт у свердловинах та підвищує комфорт персоналу.

    Детальніше про все це – у сюжеті: