uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Нафтогазова Асоціація України почала соціальну кампанію з протидії тіньовому ринку пального.
    07 Травня 2021

    Нафтогазова Асоціація України, членом якої є Укргазвидобування, почала соціальну кампанію з протидії тіньовому ринку пального.

    Протягом травня вона інформуватиме українців про наслідки роботи «сірих» АЗС. Негативні наслідки діяльності цих ділків відчувають на собі не лише водії – окрім продажу некондиційного пального, так званої «бодяги», такі АЗС не сплачують податки. Щорічні втрати держбюджету через порушення касової дисципліни АЗС оцінюються на рівні 14,6 млрд грн, від незаконної діяльності міні-НПЗ, які не сплачують акциз – 3,4 млрд грн. Внаслідок армія, лікарні, школи, дитячі садочки та інші об’єкти інфраструктури недотримують величезні кошти. Тому, купуючи пальне на «сірих» АЗС, автовласники не лише прирікають себе на додаткові ремонти своїх автiвок – вони стають співучасниками бюджетного розкрадання.

    Ми впевнені, що ліквідація незаконної діяльності на нафтогазовому ринку в країні дозволить підвищити надходження в Державний та місцеві бюджети України, забезпечить рівні умови ведення бізнесу, сприятиме розвитку галузі та розвитку інфраструктури населених пунктів.