uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Поради водіям: перші заморозки
    22 Жовтня 2021

    Осінь – не пора для меланхолії, а вдалий час для підготовки автомобіля до випробувань холодом. Що водій має занести до свого чек-листа?

    – Генеральне прибирання. Так, у салоні авто, та й в багажнику було б добре прибрати все зайве, провести хімчистку салону від літнього пилу доріг.

    – Воскове покриття кузову. Це ефективний і доступний спосіб уберегти фарбу від псування. А з вологим брудом, ожеледдю і снігом на дорозі воно обов’язково вас наздожене.

    – Склоочисники. Їх рекомендують змінювати щопівроку за інтенсивного використання. Осінні опади – це вже привід змінити їх зараз.

    – Нагрівач повітря. Важливо, щоб система клімат-контролю працювала нормально, тому не відкладайте діагностику на потім.

    – Зимові шини. Краще тримати їх напоготові, запастись новими або переконатися в придатності старих.

    – Зимова рідина для омивача. Легше підготувати її зараз, бо перший заморозок передбачити важко.

    – Переконайтеся, що тиск у шинах вашого авто збалансований. Такою машиною легше кермувати, вона зношує шини рівномірніше та дбайливіше. Взимку це дуже важливо для безпеки на дорозі.

    – Шоколадні батончики. Зазвичай запасатися ними ніхто не хоче, але тільки до першого снігового затору. Порадувати себе чи пасажирів у нудній дорожній ситуації водієві тільки на благо.

    – Перейдіть у режим «завжди заправка до повного бака». Так ви точно будете при пальному і зненацька не розгубитесь. А щоб не було неочікуваних сюрпризів, обирайте тільки якісне пальне – як Shebel.