uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Shebel додатково заробив понад $1 млн на річних торгах з продажу пального
    04 Серпня 2021

    Шебелинський НПЗ (Shebel) за результатами річних біржових торгів з продажу бензинів отримав додатковий дохід у розмірі понад $1 млн. Додатковий заробіток вдалося отримати за рахунок покращення ціни та зміни структури реалізованих нафтопродуктів.

    Зокрема на цьогорічних торгах за річними контрактами зріс обсяг реалізації бензинів на 1,3 тис. тонн (або на 0,9%) у порівнянні з минулим роком та змінився асортимент проданого пального в сторону збільшення продажу Shebel95, що вплинуло на загальний ефект.

    Загалом на цьогорічних торгах продали 145,5 тис. тонн бензинів: 56,9 тис. тонн бензину Shebel95 (+22,8%) та 88,6 тис. тонн бензину Shebel92 (-9,5%).

    Зазначимо, гуртова реалізація пального Šhebel здійснюється виключно через електронні біржові торги. Ціноутворення терм-контрактів на бензини здійснювалося за формулою з прив’язкою до середнього значення котирування Eurobob Oxy (щоденного моніторингу агентства Argus).

    Довідково:

    Шебелинський НПЗ (Šhebel) – один з двох нині діючих нафтопереробних заводів в Україні. Його потужність становить близько 500 тис. тонн переробки сировини на рік. Завод веде свою історію з 1960 року. У 2015-2018 роках було реалізовано наймасштабнішу за останні 20 років модернізацію, завдяки чому вдалося здійснити перехід на випуск продукції виключно стандарту Євро 5. З 2018 року пальне виробництва Шебелинського НПЗ реалізується на ринку під торговою маркою Šhebel. Серед асортименту продукції: бензини Šhebel 92, Šhebel 95, дизельне пальне Šhebel ДП та скраплений газ Šhebel Euro LPG. Пальне Šhebel можна придбати у Київській, Житомирській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській областях і на підконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей.