uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Šhebel порахував економічний ефект від реалізації арктичного ДП
    24 Грудня 2020

    Починаємо підводити підсумки 2020.

    Рівно рік тому, у грудні 2019 р., на Шебелинському НПЗ було введено в експлуатацію реактор депарафінізації дизельного пального, що дало змогу випускати новий вид продукції – арктичне дизельне пальне з мінімальною температурою фільтрованості мінус 32 С.

    За цей час (грудень 2019-грудень 2020) Šhebel виробив та реалізував 15,6 тис. т арктичного дизельного пального, а додатковий економічний ефект від його реалізації склав 32,4 млн. грн.

    «Реактор депарафінізації може виробляти 5 тис. т арктичного ДП у місяць, – коментує Сергій Федоренко, директор з комерційних питань АТ «Укргазвидобування». – Вже за перший рік випуску нової продукції ми змогли окупити витрати на запуск установки з виробництва «арктики» та отримали додатковий прибуток».

    Загалом у 2020 році Дивізіон Нафта (ГК Нафтогаз) реалізував зовнішнім споживачам 517 тис. т нафтопродуктів та скрапленого газу власного виробництва під брендом Šhebel (це на 2% або на 11 тис.т менше, ніж у 2019 році).

    При цьому 44 тис. т нафтопродуктів (переважно дизельного палива) було відвантажено внутрішнім споживачам, в першу чергу дивізіону «Технічне обслуговування» для забезпечення діяльності флоту бурових верстатів та верстатів капітального ремонту свердловин.