uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Шебелинський НПЗ перейшов на виробництво дизельного пального з покращеними низькотемпературними властивостями.
    12 Листопада 2020

    Зимове ДП Šhebel відповідає вимогам ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне ЄВРО», Технічному регламенту та екологічному стандарту Євро-5.

    Гранична температура фільтрованості зимового ДП Šhebel становить мінус 29 С (при нормі мінус 20 С), вміст сірки  – до 5 мг/кг (при нормі до 10 мг/кг), цетанове число – 51 (при нормі не менше 49). З паспортом якості на зимове дизельне пальне Šhebel можна ознайомитися за посиланням.

    При виготовленні зимового ДП Šhebel використовуються присадки німецького хімічного концерну BASF, технологічні розробки якого компанія використовує і при виготовленні інших видів моторних палив (бензини Šhebel 95, Šhebel 92).

    З початком зимового сезону з більш низькими температурними показниками планується також випуск арктичного ДП Šhebel.

    «З року в рік інтерес наших споживачів-автомобілістів до пального Šhebel зростає, – коментує Сергій Федоренко, директор з комерційних питань Укргазвидобування. –

    Тому питання якості і надійності продукції – на першому місці. Працюємо над тим, щоб українські водії мали достойну альтернативу імпорту».

    Нагадаємо, що у жовтні минулого року Šhebel запустив новий реактор гідроочищення дизельного пального з каталізаторною системою від провідної міжнародної компанії UOP, який збільшив потужність блоку гідроочищення на Шебелинському ГПЗ до 200 тис.тонн на рік, а у грудні минулого року був введений в експлуатацію новий реактор депарафінізації з каталізаторною системою данської компанії Haldor Topsoe A/S, який дозволив випуск арктичного дизельного пального з граничною температурою фільтрованості -32 С.