uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Шебелинський НПЗ продав понад 140 тис. тонн пального за підсумками річних торгів
    29 Липня 2021

    Шебелинський НПЗ (Šhebel) на електронних біржових торгах з продажу пального за річними контрактами реалізував 148,1 тис. тонн світлих нафтопродуктів.
    Попри те, що загальний обсяг реалізованого пального знизився на 21,5 тис. тонн (або на 12,7%) у порівнянні з минулим роком, змінилась структура проданого асортименту. Зокрема, на цьогорічних торгах за річними контрактами було реалізовано 56,9 тис. тонн бензину Šhebel95 (+22,8%) та 88,6 тис. тонн бензину Šhebel92 (-9,5%).
    Зазначимо, що ціноутворення терм-контрактів на бензини здійснювалося за формулою з прив’язкою до середнього значення котирування Eurobob Oxy (щоденного моніторингу агентства Argus).
    «Ми спостерігаємо підвищення попиту на пальне торгової марки Šhebel в рамках довгострокових контрактів, тому зараз розробляємо план постачання сировини на завод, щоб вже у серпні запропонувати додаткові обсяги для продажу. Серед основних причин, чому клієнти все частіше обирають наше пальне – це незмінно висока якість та стабільність постачання», – зазначив директор з комерційних питань АТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.

    Довідково:
    Шебелинський НПЗ (Šhebel) – один з двох нині діючих нафтопереробних заводів в Україні. Його потужність становить близько 500 тис. тонн переробки сировини на рік. Завод веде свою історію з 1960 року. У 2015-2018 роках було реалізовано наймасштабнішу за останні 20 років модернізацію, завдяки чому вдалося здійснити перехід на випуск продукції виключно стандарту Євро 5. З 2018 року пальне виробництва Шебелинського НПЗ реалізується на ринку під торговою маркою Šhebel. Серед асортименту продукції: бензини Šhebel 92, Šhebel 95, дизельне пальне Šhebel ДП та скраплений газ Šhebel Euro LPG. Пальне Šhebel можна придбати у Київській, Житомирській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській областях і на підконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей.