uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Транспортування тварин в авто
    18 Березня 2022

    Багато  українців наразі шукають прихистку у більш безпечних локаціях. І при евакуації більшість не полишають своїх чотирилапих друзів.

    Підготували для вас кілька порад щодо перевезення тварин в авто на далекі відстані:
    1.      Обов’язково візьміть ветеринарний паспорт або довідку на тварину, якщо вони є.
    2.      Великих та середніх собак краще перевозити у спеціальних клітках. Якщо їх немає, то обов’язково повинен бути повідок з нашийником. На ньому необхідно написати ваші контактні дані.
    3.      Дрібних порід собак та котів рекомендується перевозити в переносках.
    4.      Щоб тварина почувала себе у безпеці та щоб знизити її стрес – візьміть ковдру та іграшку улюбленця.
    5.      Не допускайте вільного пересування кота або собаки по салону авто, адже при різкому гальмуванні тварини можуть травмуватися.
    6.      Переноску з твариною бажано зафіксувати пасками безпеки. Якщо собака знаходиться просто у салоні, то фіксуємо його за повідок. Котам та собакам рекомендуємо придбати шлейку, за яку також можна зафіксувати улюбленця.
    7.      Постарайтеся не годувати тварин перед поїздкою, аби їх не захитувало та не додавало стресу. Годувати великих собак краще за 4 години, середніх і малих собак та котів – за 2-3 години до поїздки.
    8.      Слід враховувати, що під час подорожі собаки та особливо коти знаходяться у стані напруження. Можливі ситуації з мимовільними випорожненнями, тому необхідно придбати адсорбуючі пелюшки у аптеці.
    9.      Не можна тримати кішок на руках, адже будь-який різкий рух або звук може налякати тварину, а це може призвести до аварійної ситуації.

    Спокійної і безпечної вам дороги!