uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Весняні поради для авто
    02 Квітня 2021

    Весна за вікном ще не така яскрава, як на картинці, але все ж температура повітря уже стабілізувалася, і ми з нетерпінням очікуємо справжнього весняного тепла і зелені.

    А щоб нічого не завадило насолодитися весною «наповну» – ми підготували кілька весняних порад по догляду за авто:

    1. Шини

    Експерти кажуть, що міняти зимові шини на літні треба тільки тоді, коли середньодобова температура становитиме не нижче +7 С. Зазвичай це початок квітня. Отже, хто ще не змінив шини – міняйте! Вже можна!

    2. Акумулятор

    Взимку акумулятор перевантажений за рахунок роботи обігрівача і двигуна. Тому необхідно його підзарядити та оглянути на предмет окислення, аби уникнути раптового розряду.

    3. Підкапотний простір

    Взимку температура під капотом варіюється від -20 до +95, що може стати причиною деформації деяких деталей, особливо гумових. Це можуть бути ущільнювачі пробок, прокладки, шланги тощо. Тому необхідно перевірити: чи не підтікають рідини із ємностей і шлангів, чи немає іржі в місцях накопичення талого снігу.

    4. Гальма

    Якщо гальма не миттєво спрацьовують та “довго думають”, необхідно однозначно везти автомобіль на СТО.

    5. Кузов

    Найбільше взимку страждає кузов автомобіля. Наслідки впливу вологи і реагентів проявляються якраз весною: забиті брудом і сіллю подряпини на кузові починають іржавіти. Тому саме час ретельно вимити машину, в тому числі днище кузова. Всі пошкодження лакофарбового покриття необхідно обробити антикорозійними засобами, а також, при необхідності, підфарбувати сколи та тріщини.

    6. Вентиляційна система

    Взимку майже завжди працює пічка. У вентиляцію машини потрапляє не лише дрібне сміття,  а й елементи металів із вихлопних газів інших машин, бактерії тощо. Варто прочистити систему спеціальними спреями або провести озонування.

    7. Салон

    Влаштуйте генеральне прибирання. Не забудьте пропилососити всі щілинки, вимити килимки і витрусити всі кишеньки.