uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Яблунівське відділення переробки газу завершило планово-попереджувальний ремонт
    25 Травня 2021

    Яблунівське відділення переробки газу (Яблунівське ВПГ) завершило планово-попереджувальний ремонт.

    Під час ремонту було проведено комплекс робіт з поточного технічного обслуговування, ревізії та ремонту обладнання, необхідних для підготовки виробництва до літнього періоду з високими температурами навколишнього середовища.

    Під час проведення регламентних ремонтних робіт було виконано підключення трубопроводів нового об’єкту «Яблунівське ВПГ. Реконструкція установки з переробки газу для стабілізації та пониження гирлових тисків на свердловинах Яблунівського, Скоробагатівського та Комишнянського родовищ» в діючі трубопроводи. Реконструкція відбувається з метою зниження тиску на свердловинах та збільшення видобутку газу. Введення нового об’єкту в експлуатацію заплановане на червень 2021р.

    Також було проведено монтаж та налагодження системи адіабатичного охолодження на апаратах повітряного охолодження, що значно підвищить ефективність їх роботи та дозволить отримати додаткові обсяги готової продукції.

    Спільно з представниками всесвітньо відомого виробника газоперекачувального обладнання Solar Turbines було здійснено заміну двигуна турбокомпресорного агрегату Solar Centaur 40 (агрегат забезпечує належний тиск на вході у ВПГ та на виході з нього).

    ‪Виконаний комплекс робіт дозволить підвищити якість технологічних процесів, оптимізувати витрати за рахунок використання енергоефективних технологій, а також наростити продуктивність роботи.

    Наразі всі роботи завершені, відділення працює у звичному режимі, забезпечуючи заплановані обсяги виробництва.

    Довідково

    Яблунівське ВПГ – найбільший виробник скрапленого газу серед виробничих підрозділів АТ «Укргазвидобування» (Дивізіон Нафта, Група Нафтогаз).

    Продукція Яблунівського ВПГ – автомобільний скраплений газ Šhebel Euro LPG, що відповідає стандарту ДСТУ EN 589:2017, гармонізованому з європейськими нормами

    У 2020 році відділення виготовило 48,8 тис. т, за 4 місяці 2021 р. – 19,3 тис. т. готової продукції.