uk
    Де заправитись
    Електронна черга
    Які автобренди відмовились співпрацювати з країною-агресором?
    16 Травня 2022

    Пропонуємо підбірку автобрендів, які припинили роботу у росії після її агресивного нападу на Україну.

    🚘 Audi

    Німецький преміальний бренд, що входить до концерну Volkswagen, ухвалив рішення про зупинення діяльності в росії ще 25 лютого.

    🚘 Jaguar Land Rover

    Британці теж були одними з перших, хто заявив про припинення комерційної діяльності в росії: постачання нових машин брендів Jaguar та Land Rover «обрубали» 1 березня.

    🚘 BMW

    Так само відреагував на події в Україні концерн BMW.

    1 березня баварці повідомили про припинення російських поставок та зупинку конвеєра калінінградського підприємства.

    🚘 Volvo

    Шведська компанія, формально представлена ​​в Росії аж сімома моделями (крім кросоверів XC90, XC60 і XC40, є седани S90 і S60, а також їх п’ятидверні версії з індексом V та приставкою Сross Country), теж призупинила постачання продукції з 1 березня.

    🚘 Mercedes-Benz

    Компанія зі Штутгарта розірвала ділові зв’язки з росією 3 березня, заморозивши постачання автомобілів з-за кордону та зупинивши конвеєр заводу у підмосковному індустріальному парку «Єсипово».

    🚘 Skoda

    Чеський підрозділ концерну Volkswagen не став вибиватися із загальнокорпоративної канви: 3 березня компанія Skoda оголосила про припинення діяльності в росії, вимкнувши конвеєри заводів у Калузі та Нижньому Новгороді, а також заморозивши продаж вже готових машин.

    🚘 Rolls-Royce

    4 березня компанія припинила відвантаження машин на невизначений термін. А підрозділ, який відповідає за будівництво авіаційних двигунів, демонстративно відмовився від закупівлі російського титану.

    🚘 Changan

    На початку березня у Китаї оголосили про згортання виробництва на білоруському заводі «Юнісон».

    🚘 Lamborghini

    Італійський виробник суперкарів, який перебуває під юрисдикцією Volkswagen, дотримується глобальної політики свого концерну. Призупинення виробництва машин для ринку росії оголосили в другий тиждень березня.

    🚘 Porsche

    Про зупинення співпраці з країною-агресором оголосили і в Porsche. Зупинено роботу фірмового сервісу оренди автомобілів Porsche за підпискою.

    🚘 Citroen, Fiat, Jeep, Opel та Peugeot

    Автоконцерн Stellantis теж приєднався до санкцій проти РФ. Було вирішено призупинити експорт авто в росію та імпорт із країни продукції російського виробництва. Обмеження стосуються усіх брендів Stellantis, представлених на російському ринку: Citroen, Fiat, Jeep, Opel та Peugeot.

    Крім того, у Stellantis вирішили виділити 1 мільйон євро гуманітарної допомоги для біженців з України.

    🚘 Ford

    Концерн Ford Motor заявив про припинення діяльності на території росії. Американський автовиробник вирішив зупинити роботу спільного підприємства із групою Sollers у Татарстані.

    Слід зазначити, що легковики Ford не продаються у росії ще з 2019 року – американський концерн одним із перших зреагував на санкції проти РФ за анексію Криму.

    🚘 Mitsubishi

    Автомобільна корпорація Mitsubishi Motors теж призупинила постачання в РФ та локальне виробництво на спільному з концерном Stellantis автозаводі у Калузі.

    Зазначається, що виробництво та постачання автомобілів призупинено через логістичні труднощі.

    🚘 Nissan

    Компанія Nissan теж приєдналася до числа автобрендів, що залишили російський ринок.

    Крім того, японський автогігант підтримав нашу країну, створивши фонд Nissan Cares, який вже зібрав 2,5 млн. доларів для допомоги українському народові. 

    🚘 Renault

    Французький автоконцерн теж заявив про припинення роботи заводу у москві. Renault розглядає також можливі варіанти щодо своєї частки в АвтоВАЗі, де концерну належить контрольний пакет акцій.

    🚘 Suzuki

    Suzuki теж зупиняє постачання в росію автомобілів та мотоциклів через економічні санкції щодо РФ.

    🚘 Toyota и Lexus

    Уряд Японії заборонив експорт до росії автомобілів преміальних марок. Постанова набула чинності 5 квітня 2022 року.

    ⚠️ Зверніть увагу! Перелік автобрендів може змінюватись! Одні бренди виходять з ринку країни-агресора, а інші шукають «сірі зони» в санкційних обмеженнях і можуть відновлювати свою роботу.

    Віримо в нашу Перемогу на усіх фронтах! 💙 💛